Министар Ненад Поповић домаћин 58. Драгачевског сабора трубача

Објављено: среда, 04 јул 2018 09:07

Министар Ненад Поповић биће Домаћин 58. Сабора трубача у Гучи, једногласна је одлука Саборског одбора, каже за ГЗС Слободан Јоловић, председник Саборског одбора ове наше престижне манифестације која се ове године одржава 58-ми пут од 9 до 12 августа.

Ненад Поповић је српски политичар, машински инжењер и доктор економских наука.

Актуелни је министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој. Некадашњи је потпредседник Народне скупштине Републике Србије и председник посланичке групе пријатељства са Руском Федерацијом.

Др Ненад Поповић је рођен у Тузли 1966. године. Његов отац Немања је универзитетски професор и академик Руске академије природних наука, а мајка Даница професорка историје.

Дипломирао је на Машинском факултету у Београду. Магистрирао и докторирао на Економском факултету у Москви. Предавач је на Економском факултету московског државног Универзитета Ломоносов и на Економском факултету Московског државног рударског универзитета. Објавио је седам књига и преко 120 научних радова у области економије и регионалног развоја.

Носилац је више одликовања, од којих су најзначајнија: Орден Светог Саве Другог Степена, за обнову и јачање вере и Цркве у Србији, који додељује Његова Светост Патријарх српски; Орден Пријатељства, за посебан допринос у развоју економских и друштвених веза Србије и Русије, који додељује председник Руске Федерације; Орден Светог Данила Московског, за духовни препород Русије, који додељује Патријарх Московски и целе Русије; Орден преподобног Сергеја Радоњешког, за посебан допринос развоју односа и зближавању православних народа, који додељује Патријарх Московски и целе Русије и Орден Преподобног Серафима Саровског, за посебан допринос оживљавању манастира, цркава, храмова као и за црквено-друштвени активизам, који додељује Патријарх Московски и целе Русије.

Министар Ненад Поповић ће у понедељак 9. јула посетити Гучу и са начелником Моравичког управног округа и председницом општине Лучани обићи ИКЛ Гуча, Центар за кромпир и у Музеју трубе одржати прву конференцију за медије посвећену Сабору.

Домаћин Сабора Ненад Поповић ће 9. августа у 11 сати са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Александром Васиљевичем Чепурином отворити 58. Драгачевски Сабор трубача у Гучи.

ГЗС