ЧУВАЈМО ЛЕПОТУ ТРАДИЦИЈЕ И ФОЛКЛОРА: Такмичење здравичара и избор најлепше народне ношње

Објављено: среда, 19 јун 2019 08:19

Чувајмо оно што нам највише вреди и оно по чему смо препознатљиви .

ГУЧА - 59. Драгачевски сабор трубача одржава се у термину од 8. до 11. августа. Из године у годину, растемо, развијамо се, покушавамо да будемо и бољи и модернији али никако не заборављамо оно по чему смо препознатљиви, због чега се сабораши већ више од пет деценија враћају у малу варош у срцу Драгачева – престоницу трубе, вашу и нашу Гучу. То је лепота традиције и фолклора. Ту традицију, Драгачевски сабор трубача негује кроз  програмски садржај као што је Такмичење здравичара и избор најлепше народне ношње.

Зато, позивамо заинтересована културно уметничка друштва из целе Србије, као и појединце, љубитеље српске традиције да особеност и лепоту народних ношњи,карактеристичних за њихов крај, као и лепоту здравица с поносом прикажу и кажу на најбољој и највећој трубачкој фешти у Србији.

Такмичење здравичара и избор за најлепшу народну ношњу по програму 59. Драгачевског сабора трубача одржаће се на летњој позорници Културног центра општине Лучани у Гучи, у петак, 9. августа у 15 часова - здравичари, а од 17 часова - избор најлепше ношње.

За све информације контактирајте нас на број телефона 032/854 110 или путем мејл адресе This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..