СПОЈ ТРАДИЦИЈЕ И СНАГЕ  НА 59. ДРАГАЧЕВСКОМ САБОРУ ТРУБАЧА: Узмите учешће у Народном вишебоју!

Објављено: среда, 19 јун 2019 08:22

КО ЋЕ БРЖЕ, КО ДАЉЕ, А КО ВИШЕ?

ГУЧА - Ако сте неко ко држи до традиције, ако сте снажни, жељни изазова, тога да испишете саборску историју, будите део Народног вишебоја на 59. Драгачевском сабору трубача.

Српску традицију момачког надметања више од пола века негује и чува Драгачевски сабор трубача и то кроз народни вишебој који је део програмских садржаја Сабора.  Реч је о следећим дисциплинама: гађање кроз прстен јабуке, скок у даљ из места, бацање камена са рамена, скок у вис из места као и рвање у кости.

Прво момачко надметање одржано је  14. октобра 1961. године у порти гучке цркве када је и заживела идеја саборовања. Од тада, атрактивност овог програма расте.

И ове године, на 59. Драгачевском сабору трубача, народни вишебој ће се уз свесрдну помоћ суорганизатора „Заставе оружја“ одржати у петак, 9. августа с почетком у 13 часова, на стадиону.

Најбољи вишебојац – Арамбаша Сабора биће богато награђен од организатора.

Овим путем позивамо све заинтересоване да узму учешће у овом атрактивном надметању.

За све информације контактирајте нас на број телефона 032/854 110 или путем мејл адресе This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..