"ЖИКИНА ШАРЕНИЦА" позива сабораше на 59. светковину трубе

Објављено: уторак, 16 јул 2019 09:01

Председник Општине Лучани и председник Организационог одбора Сабора трубача у Гучи Миливоје Доловић, гостујући у Жикиној Шареници позвао је на 59. Драгачевски Сабор трубача у Гучи који се ове године одржава од 8. до 11. августа.

„У четвртак првог дан, после такмичења младих трубачких оркестара очекује нас концерт Дејана Јевђића и Црвене јабуке, у петак 9. августа поред традиционалног програмског садржаја на позорници испред Културног центра и незаобилазног поноћног концерта, очекује нас феноменални наступ Бобана Марковића и Биље Крстић.

У суботу 10. августа поред импровизације старе драгачевске свадбе и културно - уметничког програма је и финално такмичење 16 трубачких оркестара.  Трећег дана концерт ће имати Дејан Петровић и Биг бенд.

Последњи саборски дан, недеља, резервисан је за Дејана Лазаревића и Тропико бенд.

Као и претходних година сви програмски садржаји су бесплатни као и паркирање на јавним површинама”, рекао је Доловић који је позвао све сабораше и људе добре воље да дођу ове године како би исписали још једну страну саоборске историје.

На Саборском одбору донета је одлука да домаћин буде министар пољопривреде Бранислав Недимовић. За водитеља је изабран Жика Николић док ће се за неколико дана одлучити ко ће са њим у пару водити програм овогодишњег Сабора.

Директор Културног центра општине Лучани у Гучи, Јован Ковачевић говорио је о културно -уметничком програму 59. Драгачецвског сабора трубача.

Из "Жикине шаренице" саборски позив уз жељу да се сви окупимо у Гучи, послали су оркестар Марка Трнавца из Мршеља, Марка Глигоријевића из Дуба, Драгана Павловића из Гуче и Мирослава Ђунисијевића из Пожеге. КУД "Бамби" је улепшао суботње јутро у Гучи својим наступом, а публику су песмом разгалили Раде Јоровић, Вера Матовић, Снежана Ђуришић...

Погледајте целу емисију:

https://www.youtube.com/watch?v=GNdvsbWAwxU