МАРКО ТРНАВАЦ: Више ништа није исто - живим свој сан!

Објављено: среда, 18 септембар 2019 14:31

Марко Трнавац, из Мршеља код Пожеге, окитио се наградом  „Златна труба“ на  58. Драгачевском  сабору  трубача. Тада је отворио ново поглавље у животу, а популарност у трубачким круговима је почела вртоглаво да расте.

Прва трубачка искуства, Марко Трнавац стекао је у најмлађем трубачком оркестру на Балкану – „Етно арт“. Дуго година био је шеф оркестра. Већ 2004. године на Драгачевском сабору трубача, проглашени су за најбољи млади пионирски оркестар, а 2008. године освајају друго место у категорији младих такмичара. Исте године у Коловрату освајају златну трубу, а 2011. године проглашени су за најбољи трубачки оркестар.

Године 2014. са својим младим колегама оснива оркестар који за кратко време постаје препознатљив по извођењу како традиционалне тако и модерне музике. 

На  58. Драгачевском сабору трубача освојио је једну од најпрестижнијих саборских награда – „Златну трубу“. Од тада, како је и сам изјавио, одшкринула су му се врата славе и удахнула му нови живот. То је награда коју му је публика доделила и за њега нема веће среће, али и одговорности.

„Више ништа неће бити исто. Ја живим свој сан.“ –  каже Марко.

М. Неранџић