Дан Културног центра Гуча: Сабор над саборима – Најсабор!

Објављено: среда, 09 октобар 2019 09:15

У сусрет 60. Сабору: Тај дан је био за памћењ, за незаборав! Чудо над чудима. Сабор над саборима – Најсабор!

Дана, 14. октобра 1961. године о верском празнику – на Покров Пресвете Богородице – у порти гучке Цркве Светог арханђела Гаврила, догодио се Драгачевски сабор трубача.  Догодило се те суботе нешто што ће се претворити у културно чудо. По њему ће се препознавати, не само Драгачево, већ и Србија.

Тај дан када је кренуло саборовање у срцу Драгачева, у светској а нашој Гучи,  обележава се и као дан наше установе - Културног центра, организатора Сабора, културно –уметничког програма.

Поводом Дана установе, а у знак сећања на први Драгачевски сабор трубача, Културни центар општине Лучани у Гучи, организује свечаност.

Жеља нам је да у сусрет  јубиларном 60. Драгачевском сабору трубача, бацимо поглед у прошлост, осврнемо се на дугу традицију трубаштва, све оне људе који су помогли идеји стварања, а потом и реализацији исте, изразимо им поштовање - свима! Онима који су помогли и допринели израстању Сабора у једно од  највећих манифестација трубаштва и свеукупног народног стваралаштва.

„Први  догађај је увек за памћење, за незаборав, за (под)сећање!“

 

ПРОГРАМ ПРОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

 -понедељак, 14. октобар -

 

13.00 Свечаност поводом прославе

                Дана Културног центра

          (сала Културног центра у Гучи)

           Учествују:

Победници 59. Драгачевског сабора трубача: трубачки оркестар „Тимочки весељаци“ Књажевац; трубачки оркестар Елвиса Бајрамовића, Бојник; трубачки оркестар Мирослава Ђунисијевића, Ариље; трубачки оркестар Маје Илић, Пожега, као и КУД „Абрашевић“, Чачак

 

14.00 Коктел

( хол Културног центра у Гучи)

 

                                                                                   

ДОБРО ДОШЛИ!