Небојша Сејдић достојан наследник деде Фејата (ВИДЕО)

Објављено: среда, 13 јануар 2021 11:19

Од славног деде је много тога научио. Био му је узор, усадио љубав према труби, Сабору трубача. Научио га је одговорности. Он и данас с поносом носи дедино презиме, и чува успомену на његову славу.

Небојша Сејдић, унук чувеног Фејата Сејдића, са Фејатом је свирао 15 година. Од њега је научио много тога о животу, о музици, о труби.

„Најзначајнија је одговорност и поштовање према труби и сопственом раду“, говорио је чувени деда свом унуку. Небојша је седма генерација Сејдића на коју је пренета љубав према труби.

Да подсетимо, оркестар Фејата Сејдића формирам је 1959. године и од тада па све до данас функционише у континуитету.

Након  што се Фејат разболео, 2001. године, једно кратко време оркестар је водио Небојшин отац Зоран, а затим га преузима Небојша који је и дан данас на челу оркестра и чува успомену на чувеног Фејата.

Нажалост, у време пандемије, било је немогуће одржати Драгачевски сабор трубача и окупити све трубачке оркестре на једном месту. Али то није спречило Небојшу да почасти музичком посластицом све љубитеље доброг звука.

Послушајте "Кондоров лет" у њиховој изведби.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3eIncXWG-DZvxbJECWzCGvavYE-kA9qZLkfZ9vDvIdhQUE9W5k424L5a4&v=f1d5N13Faz4&feature=youtu.be